zaterdag, 13. augustus 2005 - 22:07

Veilig fietsen in avontuurlijk Bulgarije

Rotterdam

Wie aan fietsen denkt, denkt niet automatisch aan Bulgarije. Toch staat dit land onder de professionele fietsers bekend als een veilig en avontuurlijk fietsland. Er wordt zelfs beweerd dat het er beter fietsen is dan in de Ardennnen.

Steeds meer toeristen ontdekken de schoonheid van Bulgarije, zo ook fietsers. Waar de afgelopen jaren vooral zonaanbidders en wintersporters het prachtige, afwisselende landschap van Bulgarije begonnen te verkennen, zijn nu ook de fietsers aan de beurt.

Bergtoppen
Bulgarije kent bergtoppen met hoogtes tot bijna 3000 meter. Dit zijn aanzienlijke hoogtes maar de hellingen zijn niet erg zwaar, naar verluidt zelfs beter te nemen dan de hellingen in de Ardennen. Het wegdek is daarentegen wat minder goed. Het merendeel van de wegen is wel geasfalteerd, maar er zijn hier en daar wat wel wat gaten, wat dus extra aandacht vereist van de fietser. Voor eventuele reparaties aan de fiets kunt u in de grote steden terecht bij een fietsenmaker en in het binnenland bij plaatselijke garages.

Veilig
Ook voor een 'eenzame' fietser is het land veilig te doorkruisen. De gastvrijheid van de Bulgaren maakt het zelfs tot een waar genoegen om door het uitgestrekte landschap te fietsen. In de grote steden, en dan voornamelijk Sofia, is het wat gevaarlijker. Hier zijn de automobilisten wat minder gewend aan fietsers in het verkeer en is het dus zaak om goed op te letten. Voor de geoefende fietser zal dit echter geen probleem zijn.
Categorie:
Tag(s):