dinsdag, 1. november 2005 - 10:47

Veiligheid bolletjesbajes verantwoord

Roermond

De veiligheidssituatie in het detentiecentrum aan de Pollaetrsstraat in Roermond is voldoende. Dit blijkt na overleg tussen de gemeente en de brandweer afgelopen maandag. Er kwamen vragen vanuit de gemeente over de veiligheidssituatie van de oude gevangenis naar aanleiding van de brand in het detentiecentrum op Schiphol-Oost vorige week donderdag.

Bij deze brand kwamen 11 personen om het leven. Tegenover de Limburgse kranten verklaarden brandweercommandant Cloosterman afgelopen weekend dat de brandveiligheidssituatie van de gevangenis in het centrum ‘niet optimaal’ was.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de veiligheidssituatie van de oude gevangenis uit 1867, waar vooral opgepakte bolletjesslikkers zitten, ‘optimaal gekeken naar de oude staat van de gevangenis’. Er is extra personeel aanwezig dat ook speciaal is opgeleid om adequaat te handelen. In de cellen zijn rookmelders aanwezig en op de gangen zit een alarmsysteem dat met de meldkamer in contact staat.

Als voorbeeld diende de brand vorig jaar mei in de bolletjesbajes, waarbij het personeel de gevangenen snel naar de luchtplaats verplaatste. Hierbij raakte ‘slechts’ een bewaarder licht gewond. De gemeente laat wel weten dat de omstandigheden van de oude gevangenis niet meer voldoen bij de bouw van een nieuw complex.

Na vragen van de pers en vanuit de gemeenteraad heeft burgemeester Henk van Beers laten weten geen moeite te hebben met een extra onderzoek naar brandveiligheid in het detentiecentrum.
Provincie:
Tag(s):