maandag, 7. februari 2005 - 15:03

Veiligheids-project 'Protect' van start

Rotterdam

RSM Erasmus University, Buck Consultants International, de Douane, EVO, het Havenbedrijf Rotterdam NV, NDL, TLN, TNO zijn een samenwerking aangegaan voor een onderzoeksproject, met de naam ‘Protect’, over veiligheid in internationale goederenstromen. Aanleiding is de veiligheid in transport en logistiek die sinds 9/11 boven aan de agenda staat bij overheden en bedrijfsleven in Nederland en buitenland. Bedrijven zijn dan ook, mede als gevolg van nieuwe nationale en internationale regelgeving, allerlei veiligheidsmaatregelen aan het nemen.

Deze maatregelen, die geld kosten, worden nog onvoldoende ingezet om de logistieke keten efficiënter en effectiever in te richten. Bovendien wordt wel steeds duidelijker dat de aandacht voor veiligheid niet van voorbijgaande aard is en dat serieus moet worden nagedacht over het veiliger maken van internationale handel en internationaal vervoer van goederen en personen.
De projectleiding is in handen van RSM Erasmus University. Het project, PROTECT, is formeel gestart in januari 2005 en wordt gefinancierd uit het BSIK programma TRANSUMO. Met dit project kan Nederland een vooraanstaande rol gaan spelen op het gebied van veiligheid in internationaal vervoer en logistiek. Het project PROTECT is opgezet voor een periode van vier jaar. Het eerste jaar is concreet ingevuld met onderzoek naar drie belangrijke vragen: wat zijn de criminele en terroristische dreigingen waar internationale goederenketens mee geconfronteerd worden, wat zijn de effecten van de veiligheidsmaatregelen die bedrijven op dit moment nemen, en hoe kunnen goederenketens tegelijkertijd beter en veiliger worden gemaakt?

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):