vrijdag, 22. april 2005 - 20:03

Venray verbiedt twee hardcoreparty’s

Venray

Na eerder tot twee maal toe een demonstratieverbod te hebben uitgevaardigd, heeft de gemeente Venray nu ook 2 hardcoreparty’s binnen haar stadsgrenzen verboden. O.J.C. Dingus en De Nachtwacht zien hierdoor hun hardcoreparty op 7 mei niet doorgaan. Burgemeester Jos Waals wil op deze dag geen risico’s lopen, omdat er vanwege het zwaar beveiligde bezoek van de Amerikaanse president Bush ook politie-inzet vanuit zijn regio gewenst is in Zuid-Limburg.

Na eerdere ongeregeldheden begin april waarbij bezoekers van een hardcorefeest op de vuist gingen met Turkse jongeren, moet voor bepaalde evenementen tijdig goedkeuring bij de gemeente worden aangevraagd. Als de gemeente denkt dat de openbare orde verstoord kan worden, hebben zij de mogelijkheid het evenement te verbieden. Dit gebeurt middels een noodverordening die van kracht is sinds 6 april. Deze noodverordening dient ervoor om situaties, zoals die zich 2 april in Venray voordeden, te voorkomen. Die zaterdag was de Turkse moskee doelwit van racistische uitingen, waardoor er een massale vechtpartij ontstond waar de politie niet op was voorbereid.

Burgemeester Waals heeft tot op heden twee keer een demonstratie van het landelijk comité ‘gelijke monniken, gelijke kappen’ verboden. Ook hierbij bestond de vrees voor escalatie door mogelijke tegendemonstraties van linkse groepen. © BON/John Peters

Provincie:
Tag(s):