zaterdag, 23. april 2005 - 11:33

Verdachte bekend serieverkrachting

Dordrecht

Een 23-jarige man uit Dordrecht heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor 6 zedendelicten. Begin deze maand pleegde hij zijn laatste zedendelict op het Van den Broek-erf in de Dordtse wijk Stadspolder, waarna de man werd aangehouden. Daar zou de man een 15-jarig meisje hebben aangerand. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Volgens de politie was de man doelbewust opzoek naar slachtoffers. De slachtoffers waren allemaal in de leeftijd tussen de 14 en 20 jaar oud. Alle verkrachtingen en aanrandingen vonden plaats in de omgeving van Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Dordrecht.

De politie heeft maandenlang grootschalig onderzoek gepleegd, waarbij de eveneens in het televisieprogramma Opsporing Verzocht is behandeld. Het signalement dat het slachtoffer van het feit van 5 april 2005 doorgaf, bleek overeen te komen met het signalement van de dader van eerdere verkrachting. De verdachte verplaatste zich daarbij op de fiets, droeg werkkleding en pleegde zijn misdrijven voor of na werktijd.

Na aanvankelijk ontkend te hebben, bekende hij bovenstaande feiten.

©BON
Provincie:
Tag(s):