maandag, 3. januari 2005 - 9:46

Verdachte bekent ‘Metsel-moorden’

Den Haag

De 35-jarige Soenil D. uit Den Haag heeft afgelopen week een verklaring afgelegd in verband met de 'metselmoorden'. D. heeft erkend de 25-jarige Rob Mahabier uit Zaandam en Jeroen Dekkers (24) uit Zaandijk te hebben doodgestoken, maar beroept zich op noodweer. Dat heeft zijn advocaat M. van Stratum vrijdag gezegd. Archieffoto: Ronald Fleurbaaij.

Eind september trof de politie de lichamen van beide mannen aan in een muur in een voormalig winkelpand in de wijk Transvaal. Dat gebeurde tijdens een grootschalige politieactie, waarbij onder meer 22 panden werden doorzocht. De mannen werden sinds 12 augustus vermist. Ze zouden naar Den Haag zijn gegaan om geld uit een mislukte investering terug te eisen. Hun auto werd later teruggevonden in de Vlierboomstraat.

De politie pakte op de dag van de lugubere vondst een 48-jarige Hagenaar op en een dag later twee andere verdachten, eveneens Hagenaars van 35 en 58 jaar. De oudste verdachte werd begin december vrijgelaten omdat er onvoldoende gronden bestonden om de man nog langer vast te houden.
Provincie:
Tag(s):