donderdag, 14. juli 2005 - 9:57

Verdachte mishandeling opgepakt na schot politie

Venlo

Bij een mishandeling in Venlo is donderdagochtend rond 05.30 uur een 28-jarige vrouw zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer werd gevonden aan de Vierpaardjes en naar het VieCuri Medisch Centrum vervoerd. Bij het ziekenhuis werd een 32-jarige man door de politie aangehouden die wordt verdacht van de zware mishandeling.

Bij de arrestatie van de man was de politie genoodzaakt een schot te lossen, omdat de man zich erg agressief gedroeg tegenover de agenten. De man werd door de kogel in zijn bil geraakt en moest in het ziekenhuis worden geopereerd.

Zowel de man als de vrouw hebben beiden geen vaste woon- of verblijfplaats. Justitie doet verder geen mededelingen over de achtergrond van deze personen. Ook worden er geen mededelingen gedaan over hoe de vrouw is mishandeld. Of er meerdere verdachten zijn is nog onduidelijk.

De vrouw is met zwaar hersenletsel overgebracht naar het Atrium Medisch Centrum in Heerlen. De verdachte man zal vrijdagochtend worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hem wordt poging tot doodslag cq. zware mishandeling ten laste gelegd.

© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):