zaterdag, 23. juli 2005 - 12:46

Verdachte moord Mariëlla de Geus aangehouden

Gouda

De politie heeft woensdagochtend een 30-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van moord op de Goudse studente Mariëlla de Geus. Dat heeft de politie vrijdag bekend gemaakt. Het lichaam van Mariëlla de Geus werd in de nacht van 3 op 4 november 2001 op een braakliggend terrein bij de Potterspoort in Gouda aangetroffen. Mariëlla was na een avondje op de sociëteit So What op weg naar huis. Mogelijk heeft de verdachte het slachtoffer ook seksueel misbruikt.

De naam van de verdachte was al eerder in het onderzoek naar voren gekomen. Op de nacht van het misdrijf was de verdachte bezoeker van de uitgaansgelegenheid rond dezelfde tijd dat Mariëlla daar was. De verdacht heeft ingestemd met een DNA-onderzoek dat moet bepalen of het DNA-materiaal dat op het slachtoffer is aangetroffen overeenkomt.

26 Mei bestede misdaadverslaggever Peter R. de Vries aandacht aan de zaak van de vermoorde studente. Hierdoor zijn veel nieuwe tips bij de politie binnen gekomen. Volgens de politie hebben deze tips echter niet geleid tot de aanhouding van de verdachte.

©BON / Politie Holands-Midden
Provincie:
Tag(s):