vrijdag, 3. juni 2005 - 12:16

Verdachte opgepakt na brand in Vaals

Vaals

Een 64-jarige man uit Aken (Duitsland) is vrijdag door de politie opgepakt, omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand van afgelopen nacht in Vaals. De politie onderzoekt wat zijn aandeel hierin is geweest.
<BR>
<BR>In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een grote brand een pand aan de Maastrichterlaan in Vaals totaal in de as gelegd. De brandweer kreeg even na drie uur in de ochtend verschillende meldingen binnen van de betreffende brand. Er werd groot alarm geslagen, omdat er misschien nog mensen aanwezig zouden zijn in het bovengelegen woonhuis. In het huis bleek een vrouw aanwezig te zijn die zichzelf in veiligheid kon brengen.

In totaal zijn 7 personen van de aangrenzende woningen geëvacueerd. De aangrenzende panden konden van het vuur worden gered. De woningen hebben wel enige rook- en waterschade opgelopen. De brandweer van Vaals kreeg ondersteuning van de korpsen Gulpen-Wittem en Heerlen. Rond half vijf had de brandweer het vuur onder controle. De man uit Aken is voorlopig in verzekering gesteld. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):