donderdag, 18. augustus 2005 - 20:05

Verdachte relschoppers melden zich bij politie

Nijmegen

Door de publicatie van twaalf foto’s in de uitzending van Opsporing Verzocht deze week, hebben tot nu toe zeven verdachte relschoppers zich gemeld bij de politie in Nijmegen. De foto’s werden getoond om de verdachten te achterhalen, die waren betrokken bij de ongeregeldheden die ontstonden na afloop van de Zomerfeesten op de laatste Vierdaagsedag in Nijmegen op 23 juli.

Bij de openluchtdiscotheek van The Matrix onder de Waalbrug ontstonden na afloop problemen. Toen de politie arriveerde, keerden de relschoppers zich tegen de politie. Hierbij raakten 14 agenten gewond.

Woensdag hebben zich vier verdachten gemeld en donderdag nog eens drie personen. Ook heeft de politie diverse tips binnengekregen en gaat er vanuit nog meer verdachten te kunnen achterhalen. De verdachten die zich tot nu toe hebben gemeld variëren in leeftijd tussen de 15 en 33 jaar en zijn woonachtig in Grave, Arnhem, Dodewaard, Brummen, Huissen en Apeldoorn.

Naast het programma Opsporing Verzocht worden de foto’s ook getoond op muziekzender TMF. Tijdens de clips worden onder in beeld foto’s getoond van de verdachten.
Provincie:
Tag(s):