vrijdag, 18. maart 2005 - 10:03

Verdachte schietpartij Maastricht was ex-tbs’er

Een van de verdachten die is opgepakt na de schietpartij in Maastricht vorige week, heeft een recent verleden als tbs-patiënt, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag. De 22-jarige verdachte Chris van der S. uit Maastricht werd in 2002 tot 2 jaar cel en tbs met voorwaarden veroordeeld, nadat hij zijn 17-jarige vriendin in haar hoofd had geschoten. Het meisje overleefde de aanslag wonderwel. De Maastrichtenaar wordt verdacht van de moord op een Duitser tijdens een drugsdeal in Maastricht. Daarbij kwam ook een man uit Margraten om het leven.

Van der S. moest tijdens zijn veroordeling een dagbehandeling ondergaan en mocht in het weekend op verlof. Na een half jaar was zijn behandeling afgerond. Deskundigen hadden tijdens zijn rechtszaak in 2002 echter al gewaarschuwd voor herhaling van het agressieve gedrag van deze man. Intensieve behandeling in een tbs-kliniek zou beter op zijn plaats zijn geweest.

Leden van de tweede kamer gaan nu vragen stellen aan minister Donner van Justitie. Het is niet de eerste keer dat een (ex) tbs’er in de fout gaat. Zo keerde vorig jaar een tbs-patiënt niet terug van zijn proefverlof en ontvoerde hij een meisje uit Eibergen. Na een paar dagen kon de man worden aangehouden. © BON/Foto: Jean-Piere Geusens
Provincie:
Tag(s):