vrijdag, 26. augustus 2005 - 15:38

Verdachte schietpartij Steyl blijft in voorlopige hechtenis

Roermond

De 55-jarige Helmondenaar die afgelopen dinsdag betrokken was bij het schietincident op een Arnhemse vermogensbeheerder in Steyl, blijft voorlopig in hechtenis zitten. Dit heeft de rechter-commissaris in Roermond vrijdag bepaald. De man wordt verdacht van poging tot moord en poging tot doodslag. Zijn 52-jarige vrouw werd donderdagmiddag in vrijheid gesteld. Onderzoek wees uit dat zij niet op de hoogte was van de plannen van haar man.

De Helmondenaar had samen met zijn vrouw een afspraak bij de vermogensbeheerder in diens kantoorpand in Steyl. Op een geven moment liep het gesprek uit op een schietpartij, waarbij de Arnhemmer 5 maal werd beschoten door de man uit Helmond. Een slecht verlopen geldlening lag hieraan waarschijnlijk ten grondslag. De man had geld belegd bij het kantoor waarvan de man uit Arnhem directeur was, maar zag hiervan niets terug komen. Politieonderzoek wees uit dat de 55-jarige verdachte de directeur eigenlijk wilde gijzelen. Waarom dit niets is gebeurd, is niet helmaal duidelijk.

Na de schietpartij vluchtte de man met zijn vrouw per auto naar Helmond, waar zij zichzelf meldden op het politiebureau.De vermogensbeheerder werd per traumahelikopter naar het academisch ziekenhuis in Maastricht overgebracht. De man heeft veel geluk gehad. Na verwijdering van de kogels kon hij diezelfde middag het ziekenhuis nog verlaten. Hij werd beschoten met een klein kaliber wapen.

© BON/Tekst en foto's - John Peters
Provincie:
Tag(s):