donderdag, 27. januari 2005 - 11:36

Verdachte 'truc met hondje' bekent 18 diefstallen

Arnhem

De politie heeft het onderzoek afgesloten na de aanhouding van de 32-jarige Arnhemmer op 19 januari jl., die ervan verdacht wordt diefstallen in woningen gepleegd te hebben.

De man misleidde de bewoners daarbij met een leugenachtig verhaal over een weggelopen hondje, cavia of parkiet en vroeg of hij die in de tuin mocht zoeken. Daarbij werd ook in de woning rondgekeken en zag de man kans ongezien een tas of portemonnee te stelen. De man liet vaak een briefje met zijn (gefingeerde) naam en telefoonnummer achter, voor het geval de bewoners zijn huisdier nog zouden vinden. De meeste slachtoffers waren bejaarde, alleenwonende vrouwen. In een aantal gevallen vertrouwden de bewoners het niet en lieten hem niet binnen.

In totaal 18 keer heeft hij op die manier kans gezien geld uit tassen en portemonnees te stelen; in Arnhem (14 keer), Velp (3 keer) en Duiven (1 keer). Daarnaast pleegde hij nog 14 pogingen tot diefstal, waaronder ook in Huissen. De man werd voorgeleid bij de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis geschorst. De verdachte is nu op vrije voeten, in afwachting van zijn rechtszitting.
Provincie:
Tag(s):