vrijdag, 23. september 2005 - 11:27

Verdachte van schieten op politie aangehouden

Amsterdam

Donderdagmiddag rond 16.30 uur heeft een arrestatieteam op de Bilderdijkstraat een 33-jarige man gearresteerd die verdacht wordt van betrokkenheid bij het beschieten van rechercheurs afgelopen dinsdag. In een woning werden onder andere vuurwapens en een grote hoeveelheid munitie aangetroffen. De man in verzekering gesteld en wordt vandaag voor de rechter-commissaris geleid. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Dinsdagavond werden rechercheurs van het Bureau Financiële Economische Recherche bij een arrestatie in Amsterdam-West beschoten. Ondanks een grote zoektocht naar vijf verdachten waarbij een helikopter, speurhonden en een arrestatieteam werden ingezet, werden geen personen aangetroffen. Bureau Opsporing van district West wist de identiteit van één van de verdachten te achterhalen en hem te traceren.

Het arrestatieteam werd ingezet omdat de man zich mogelijk met geweld of vuurwapens tegen zijn aanhouding zou verzetten. Bij het doorzoeken van een woning werden meerdere vuurwapens, onderdelen van vuurwapens en een grote hoeveelheid munitie aangetroffen en in beslag genomen. Verder rechercheonderzoek moet uitwijzen wat zijn rol bij het beschieten van de dienders is geweest.

© BON / archieffoto/I>
Provincie:
Tag(s):