donderdag, 27. januari 2005 - 10:07

Verdachten na steekpartij aangehouden

Tiel

Woensdagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden, na een steekpartij in een woning aan de Kwelkade in Tiel. De verdachten zijn 29 en 30 jaar en beiden afkomstig uit Tiel. Bij de steekpartij raakte een 28–jarige Tielenaar gewond aan zijn hoofd en nek. De man is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie de melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden. In de woning aan de Kwelkade troffen agenten het 28-jarige slachtoffer aan en de 29-jarige man.
Het 28-jarige slachtoffer bleek met een steekvoorwerp in zijn nek te zijn gestoken. Aan de steekpartij zou een woordenwisseling met de 29- en 30-jarige verdachten vooraf zijn gegaan. Hierop was een vechtpartij ontstaan, die eindigde in de steekpartij. De 30-jarige verdachte is vervolgens de woning uitgevlucht. In de woning trof de politie het steekvoorwerp aan; dit is in beslag genomen voor onderzoek.

De gevluchte verdachte werd op datzelfde moment in de directe omgeving door andere agenten gesignaleerd. Zij zagen de bebloede 30-jarige verdachte rijden en hielden hem aan. Toen deze verdachte verklaarde dat hij was mishandeld door de 29-jarige man, werd ook deze verdachte in de woning aangehouden.

Bij aankomst op het politiebureau bleken de verwondingen van de 30-jarige mishandelde verdachte zodanig te zijn, dat hij voor behandeling werd overgebracht naar het ziekenhuis. Deze verdachte is na behandeling ter observatie in het ziekenhuis gebleven.

Op dit moment heeft de politie de zaak in onderzoek. Vanmiddag hebben agenten een buurtonderzoek gehouden. De recherche hoorde getuigen en verdachten om de aanleiding van de vecht- en steekpartij te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):