vrijdag, 21. oktober 2005 - 8:39

Verdiende winst AZ tegen Dnjepr

AZ heeft een uiterst belangrijke 1-2 overwinning geboekt tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. In de Oekraïne waren Shota Arveladze en Tarik Sektioui succesvol voor de Alkmaarders. Sergey Mathiukin scoorde tegen voor Dnjepr.

Een uur lang was AZ heer en meester tegen de van tevoren hoog ingeschatte Oekraïners. Het was echter volledig verdiend dat Arveladze al na 14 minuten een voorzet van Gretar Steinsson binnenwerkte. In het vervolg van de eerste helft kreeg AZ via Perez, Schaars, Landzaat en Arveladze meerdere kansen om weg te lopen bij de tegenstander, maar de ploeg van trainer Louis van Gaal vergat het af te maken.

Het eerste kwartier na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Na een indraaiende corner van Kenneth Perez gaf Tarik Sektioui het laatste tikje om de 0-2 op het bord te brengen. Na een uur nam Dnjepr het heft in handen. De Oekraïners kwamen steeds dichter in de buurt van Henk Timmer en 20 minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer van Mathiukin die de bal van dichtbij kon intikken.

In het vervolg van de wedstrijd drong Dnjepr nog wel aan, maar bracht Timmer niet in ernstig gevaar. Zeven minuten voor tijd bracht trainer Louis van Gaal zelfs Martijn Meerdink nog in, terug van langdurig blessureleed.

Volgens Louis van Gaal had Dnjepr zich volledig aangepast aan AZ, waarmee zijn ploeg in de kaart werd gespeeld. "We speelden goed in balbezit, creëerden veel kansen en hadden het in de eerste helft af moeten maken'', aldus Van Gaal voor de camera's van Studio Sport. "De punten zijn denk ik meer dan verdiend. We hadden meer moeten scoren, dat is het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken. We zijn weer op weg naar ons oude niveau.''