donderdag, 1. september 2005 - 15:18

Verdonk bij start politieke cursussen allochtonen

Almere

Op maandag 5 september a.s. wordt in het stadhuis van Almere de aftrap gegeven voor een serie cursussen om de politieke deelname van allochtonen te bevorderen. Dit gebeurt in aanwezigheid van onder meer de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, mevrouw M.C.F. Verdonk en burgemeester van Almere, mevrouw A. Jorritsma-Lebbink.
<BR>De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) in samenwerking met de gemeente Almere.

De (toekomstige) deelnemers, betrokkenen bij het project en overige geïnteresseerden gaan in Almere in gesprek met minister Verdonk, burgemeester Jorritsma-Lebbink, wethouder Linnekamp van Zaanstad en met andere politici uit de deelnemende gemeenten.

In Almere zijn al bijeenkomsten gehouden die tot deelname van 140 personen hebben geleid. Een vermeerdering van het aantal allochtone raadsleden in Almere in 2006 is te verwachten.
De Startbijeenkomst wordt geleid door Khalid Boutachekour, projectleider voor Kleurrijk Almere en Nel van Dijk, directeur van het IPP.
Provincie:
Tag(s):