zondag, 6. november 2005 - 17:23

Verdonk grote afwezige afsluiting Ramadan Festival

Amsterdam

Ter afsluiting van het Ramadan Festival is er zondag 15.00 tot 17.00 een slotmanifestatie gehouden in de Amsterdamse Paradiso. Het Festival wordt op een feestelijke manier afgesloten met optredens van bekende artiesten waaronder Replay, lange Frans en Baas B, videoboodschappen van ondermeer premier Balkenende, vraaggesprekken en een toespraak van Burgemeester Cohen.

Minister Verdonk zou ook deelnemen aan de afsluitende manifestatie maar door de gebeurtenissen de afgelopen week kon zij niet komen. In haar plaats kwam mevrouw Marily Haime, directeur intergratiebeleid iedereen feliciteren met een geslaagd festival.

Het eerste Ramadan Festival van Nederland stond in het teken ontmoetingen tussen moslims en niet-moslims. De verschillende activiteiten, waaronder lezingen, debatten en iftar-bijeenkomsten zijn de hele maand zeer enthousiast bezocht. Ook was er veel animo voor de hospitality diners, waarbij moslimgezinnen hun maaltijd deelden met niet-moslims.

Aansluitend is er een vanavond Suikerfeest in samenwerking met Marmoucha’s Maghreb Dance. Tijdens het suikerfeest “Aid Al Fitr�, vieren we zoals elk jaar weer het einde van de ramadan. Dat doen we met grote sterren uit Marokko: Abdellatif Tahour en Mimoun Rafroua.
Provincie:
Tag(s):