maandag, 18. juli 2005 - 23:19

Verdronken Duits jongetje gevonden in de Waal

Nijmegen

In de Waal, ter hoogte van Dodewaard, is maandagochtend het stoffelijk overschot van een 9-jarig Duits jongetje gevonden dat sinds zaterdag werd vermist. Dit heeft de Duitse politie in Wesel maandagavond laten weten. Eerder op de dag werd al duidelijk dat het lichaam van een tweede persoon, een 39-jarige Duitse man, werd aangetroffen in de Rijn bij Xanten in Duitsland. Hulpdiensten hadden sinds zaterdagmiddag gezocht naar de twee, nadat ze in de Rijn bij Wesel in moeilijkheden waren gekomen.

Het 9-jarige jongetje uit Rheinberg in Duitsland was zaterdag met zijn broer en een vriendje gaan zwemmen in de Rijn. Toen de jongens door de sterke stroming in moeilijkheden kwamen werd hun roep om hulp opgemerkt door twee voorbijgangers, de 39-jarige man en een 64-jarige man.

Beide sprongen meteen in het water en de 64-jarige man kon één van de jongens op het droge krijgen. Een van de drie knapen kon op eigen kracht uit het water komen. De andere man kon bij het laatste slachtoffer komen, maar werd toen toch door de stroming meegezogen onder water en is sindsdien samen met de jongen niet meer gezien. Een uitgebreide zoekactie leverde niets op. Het zwemmen in de Rijn wordt door de politie afgeraden vanwege de verradelijke stroming die op sommige plaatsen heerst.

Maandagochtend werd een lichaam van een kind aangetroffen in de Waal ter hoogte van Dodewaard. Volgens een woordvoerder van de KLPD kon nog niet met zekerheid worden vastgesteld of het hier om het vermiste Duitse jongetje ging. De Duitse politie bevestigde later de identiteit van het slachtoffer.

© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):