woensdag, 9. november 2005 - 10:42

Verkeerde man voor overval aangehouden

Leeuwarden

De politie heeft dinsdag een verkeerde man aangehouden voor verdenking van een overval op een supermarkt aan de Oostersingel. De man werd enkele minuten na de overval op de Coopmanstraat gesignaleerd als iemand die voldeed aan het signalement van de overvaller. Hij werd aangehouden. Aan het bureau bleek echter dat deze man de dader zeker niet was, waarna hij direct weer in vrijheid is gesteld.

De supermarkt werd dinsdag om 17.30 uur overvallen. De dader kwam binnen en bedreigde de caissière met iets wat op een steekvoorwerp leek. Hij kreeg een geldbedrag, waarna hij lopend vertrok in onbekende richting. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

Het gaat om een blanke man, ongeveer 1,70 m lang, ingevallen pokdalig gezicht, ongeschoren en gekleed in een jeans, donkere hoge schoenen (geen kistjes), driekwart lange donkere jas met een embleem of logo op de linkermouw en een opvallende blauwe baseball pet met drie verticale witte strepen op de klep. De politie hoopt dat eventuele getuigen "aanslaan" op dit signalement. Zij kunnen - indien nodig anoniem - contact opnemen met de politie Fryslân, 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):