maandag, 25. april 2005 - 9:26

Verkeersexamenborden zéér diefstal gevoelig

Amsterdam

Maandag beginnen de praktijk verkeersexamens voor de schooljeugd in Amsterdam Noord. Speciaal hiervoor beschikt de gemeente Amsterdam over mini verkeersborden, en ‘leenfietsen’. De verkeersborden blijken een waar verzamelaarsitem te zijn en worden dan ook regelmatig gestolen.

De speciale verkeersborden, die een stuk kleiner zijn dan normaal en ook begeleidende teksten bevatten, worden vaak meteen nadat ze zijn opgehangen, gestolen. Stadstoezicht heeft het er maar druk mee. De komende drie dagen zijn ze in Amsterdam Noord bezig met het plaatsen en in de gaten houden van de borden. Iedere avond worden de borden weggehaald en 's morgen teruggehangen. Volgens een medewerker van Stadstoezicht zijn de borden vooral bij studenten erg in trek.

De Gemeente Amsterdam beschikt ook over 28 zogenaamde ‘leenfietsen’. Hierop rijden de kinderen het parcours dat is uitgezet. De eerste groep is om 09.00 uur gestart en de laatste groep komt dinsdag om 15.30 uur binnen; in totaal doen er in twee dagen ongeveer 370 kinderen fietsexamen. Het parcours gaat vanaf het politiebureau aan de Klimopweg door het Floradorp en de Banne weer terug naar de Klimopweg. ©BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):