dinsdag, 11. januari 2005 - 13:14

Verkeersongevallen met kinderen afgenomen, maar...

Gelderland

Uit gegevens over ongevallen blijkt dat het aantal kinderen dat betrokken raakt bij een verkeersongeval afneemt. Dat komt niet door veiliger gedrag van de kinderen.

Slachtoffers afgenomen
Waren het in 2003 in Gelderland 286 kinderen van 0 tot en met 15 jaar die in het verkeer het leven lieten of (ernstig) gewond raakten (minder dan zo’n tien jaar geleden), dat betekent echter niet dat het gedrag van kinderen in het verkeer veiliger is geworden.

Belangrijke reden
Een hele belangrijke reden van deze daling, is dat met name woonwijken veiliger zijn geworden. In een groot deel van de woonwijken is de maximum snelheid aangepast naar 30 km/u. Daardoor is het daar voor kinderen een stuk veiliger geworden. Ook worden veel kinderen met de auto naar school gebracht, ipv dat ze zelf gaan lopen. In de auto zijn ze natuurlijk minder kwetsbaar dan alleen op straat.

Blijf opletten
Kinderen gedragen zich in het verkeer niet anders dan voorheen, met alle beperkingen en problemen van dien. Op straat zijn betekend voor de kinderen ‘spelen’, toevallig zijn ze daarbij ook nog eens verkeersdeelnemer. Ze concentreren zich op hun spel en zijn zich van de gevaren in hun omgeving vaak totaal niet bewust. Houdt u rekening met hun onvoorspelbaarheid….
Provincie:
Tag(s):