zondag, 23. oktober 2005 - 23:28

Verkeersruzie wordt zware mishandeling

Axel

Zaterdagmiddag reden een 21-jarige vrouw uit Oostburg en een 28-jarige man uit Terneuzen over de Tractaatweg in Axel. Voor hen reed een 23-jarige Belg uit Moerbeke. De man uit Terneuzen reed op een gegeven moment zo dicht op de auto van de Belg, dat deze even op zijn rem trapte. Dit schoot in het verkeerde keelgat van de Terneuzenaar en beide stopten op de vluchtstrook van de Tractaatweg.

De Terneuzenaar haalde een stok uit zijn auto en liep hiermee naar de man uit Moerbeke toe. Hij sloeg de man uit Moerbeke met de houten stok. De Oostburgse en de Terneuzenaar wilden hierna hun weg weer vervolgen, nadat zij beiden weer in de auto waren gestapt. Zij werden nog tegengehouden door getuigen die hun auto ook op de vluchtstrook hadden gezet, maar zij reden toch weg. Hierbij sleepten zij een van de getuigen, die zijn arm door het raam had gestoken, enkele honderden meters over de Tractaatweg voort.

De man uit Moerbeke is hierop naar de politie gegaan en heeft aangifte gedaan. De man uit Terneuzen en de vrouw uit Oostburg zijn beiden aangehouden en in verzekering gesteld. Zij worden dinsdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Beiden zijn aangehouden op verdenking van mishandeling en poging tot doodslag.

De getuige die getracht had de auto van de Terneuzenaar te stoppen is een 17-jarige jongen uit het Belgische Ronse. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan een hoofdwond en een wond aan zijn voet. Daarnaast had hij veel pijn in zijn rug overgehouden. Hij verklaarde nog dat de vrouw, die de auto bestuurde, het raampje dicht draaide toen zijn arm door het raam stak. De jongeman werd over een afstand van 500 meter meegesleept.

De jongen was, samen met nog vier vrienden, getuige van de mishandeling. De Belg is overgebracht naar het ziekenhuis met een wond aan zijn hoofd en een wond aan zijn voet. Het is niet bekend hoe zijn huidige toestand is.

© Bericht Politie Zeeland
Provincie:
Tag(s):