dinsdag, 29. maart 2005 - 18:36

Verkeersslachtoffer herdacht in videoclip

Lelystad

‘Why?’, vraagt zangeres Marloes zich af in haar recent gepresenteerde single en clip, opgedragen aan de ouders en vrienden van Dennis, 21 jaar, die op 28 januari van dit jaar overleed als gevolg van een verkeersongeval.

Zangeres en componiste Marloes van Elswijk is één van de vijf oprichters van TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren die op initiatief van voormalig minister Netelenbos sinds 2000 aandacht vraagt voor verkeersveiligheid.

Jaarlijks sterven in Nederland 250 jongeren in het verkeer, ofwel vijf jongeren per week in de leeftijd van 16 tot 22 jaar. Een risicogroep die, zo blijkt uit onderzoeken, zich nauwelijks betrokken voelt bij de verkeersproblematiek. TeamAlert zoekt actief contact met jongeren via scholen of discotheken. Het team bestaat momenteel uit zo’n tien vaste leden en een grote groep vrijwilligers.

Met gerichte acties, zoals een confronterende roadshow, helm- en verlichtingscampagnes en het organiseren van de internationale Europese nacht zonder ongevallen, probeert TeamAlert jongeren bewust te maken van hun risicogedrag. Een opvallende landelijke actie in 2002 was het plaatsen van zwarte silhouetborden met naam en sterfdatum op plaatsen waar jongeren overleden als gevolg van verkeersongevallen.
Marloes, vanaf de middelbare school betrokken bij TeamAlert, volgt inmiddels een opleiding aan het Rotterdams conservatorium.

Voor TeamAlert doet zij nog projecten, zoals nu het componeren en uitvoeren van haar single ‘Why’. Hierin vraagt een meisje zich af waarom ze geen afscheid heeft kunnen nemen van haar vriend. De videoclip toont als laatste beeld een onverwacht zwart vlak met slechts de naam en sterfdatum van Dennis.

Marloes, TeamAlert en uitgever Stacey Records hopen dat jongeren zich door deze single bewuster worden van de gevaren van het verkeer.
De opbrengst van de single gaat naar TeamAlert. Meer informatie over de single is te vinden op http://www.teamalert.nl/

©BON/Sjaak
Categorie:
Tag(s):