woensdag, 28. september 2005 - 10:32

Verkrachting of verbeelding ?

Zwolle

Twee verhalen over wat er zich in hetzelfde bed moet hebben afgespeeld. De vrouw zegt door haar ex man te zijn verkracht. De man weet zich van dat incident echter niets te herinneren. Ondanks de scheiding sliepen beide voormalige echtelieden in een bed maar volgens de man heeft hij de hele nacht geslapen.

In de nacht van 19 juni moet het incident hebben plaatsgevonden. De man en de vrouw hadden gezamenlijk een feestje bezocht waar door beiden kennelijk de nodige hoeveelheid drank was gebruikt. Na afloop stapte het voormalige echtpaar in bed. Vanaf dat moment zijn er twee versies van hetgeen zich die nacht moet hebben afgespeeld. Twee verhalen die lijnrecht tegenover elkaar staan. Volgens de vrouw is zij door de man met bruut geweld tot seks gedwongen. De man daarentegen ontkent in alle toonaarden. Zo’n type is hij niet en van het voorval weet hij zich niets te herinneren.

Volgens de vrouw heeft de man haar tot seksuele handelingen gedwongen waarbij zij ook door hem zou zijn mishandeld. De verklaring van de vrouw wordt ondersteund door een belastende verklaring van haar dochter. De rechtbank vond de hele gang van zaken ietwat twijfelachtig en zal nu eerst de vrouw als getuige dagvaarden om vervolgens tot een oordeel te komen.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):