donderdag, 25. augustus 2005 - 9:49

Vermiste pater levend teruggevonden

Steyl

De vermiste pater Paul Truyba is donderdagavond rond 20.30 uur na meer dan een dag zoeken levend door politiehonden teruggevonden in een bosperceel aan de Parkstraat in Steyl. Volgens de eerste berichten is hij goed aanspreekbaar maar wel zwaar onderkoeld. Politie en hulpverleners hebben zich over de man ontfermd. Rond 21.00 uur werd de 91-jarige pater onder politiebegeleiding met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De plek waar de man werd gevonden is ongeveer 200 meter van het klooster vandaan. Aangezien de pater onder struiken lag was hij nauwelijks te zien. Het vermoeden bestaat dat hij tijdens een wandeling onwel is geworden en al die tijd op die plek op hulp heeft gewacht.

De politie en brandweer waren sinds woensdagavond bezig met de zoektocht naar de 91-jarige pater uit Steyl. Hij was voor het laatst gezien op woensdag 24 augustus om 16.00 uur bij het bejaardenklooster aan de Sint Michaelstraat. Tijdens de zoektocht werd een helikopter en een boot van de KLPD ingeschakeld, maar dit had aan het eind van donderdagmiddag nog geen resultaat opgeleverd.

Eerder op de dag meldde de politie, dat bij geen resultaat de zoekactie aan het einde van de dag zou worden gestaakt.

Foto's: John Peters en Politie Limburg-Noord
Provincie:
Tag(s):