woensdag, 6. april 2005 - 14:26

Vermiste student dood teruggevonden

St.Odiliënberg

De student uit Venlo die sinds dinsdagochtend 01:30 uur werd vermist, is dood teruggevonden op een akker naast de rivier de Roer in St.Odiliënberg. Een voorbijganeger zag een lichaam op de akker liggen nabij de Paarloweg en informeerde de politie. De plek ligt zo’n 8 kilometer verwijderd van camping Elfenmeer, waar hij met zijn studiegenoten voor een paar dagen kampeerde. Onduidelijk tot nu toe is wat de doodsoorzaak is. De politie sluit een misdrijf niet uit. Uitgebreid onderzoek zal hier meer duidelijkheid over moeten verschaffen.

Zo zijn er luchtfoto’s gemaakt van de vindplaats en de situatie tussen de camping en de vindplaats. Op het lichaam zal donderdag sectie worden verricht om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen. In totaal onderzoeken 10 rechercheurs deze zaak.

Woensdagochtend hadden vrienden en kennissen deelgenomen aan een zoektocht in het Meinweggebied rondom de camping. De dag ervoor was er op de camping al uitgebreid gezocht naar de jongen door hulpdiensten. Na de vondst van het ontzielde lichaam rond 11:40 uur werden deze activiteiten meteen gestaakt.

De 19-jarige student Tom van Erp werd sinds woensdagochtend vermist toen hij niet terugkeerde in zijn bungalow. Na een eerste zoekactie door medestudenten en leraren, werd ’s ochtends om 06:00 uur de politie ingelicht. Er werd een zoekactie op touw gezet waarbij politiehonden en een politiehelikopter werden ingezet. Duikers van de brandweer Roermond en Weert hebben een aantal vennen bij de camping onderzocht. Toen dit niet tot resultaat leidde, werd er een tweede zoektocht voor de volgende dag georganiseerd waarbij vrienden van o.a. een voetbalclub uit Hout-Blerick, aan deelnamen. BON/Tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):