dinsdag, 1. maart 2005 - 17:17

Veroorzaker van aanrijding met trein opgepakt

Sittard-Geleen

De bestuurder van de auto, die maandag 21 februari betrokken raakte bij een aanrijding met een trein bij Susteren, is afgelopen maandag door de politie opgepakt. Het betreft een 40-jarige inwoner van Sittard. Het onderzoek naar het ongeval spitst zich nu toe op wat er zich precies heeft afgespeeld die maandagochtend.
<BR>Tijdens de ochtendspits botste de intercity uit Maastricht ter hoogte van de Topskoulweg in Susteren op een personenauto die op het spoor stond.

Lange tijd bleef het onduidelijk of er personen in de auto zaten. Nadat het voertuig was losgemaakt van de trein konden de hulpdiensten met zekerheid zeggen dat er geen slachtoffers waren gevallen.
Het ongeval zorgde voor veel vertraging voor de treinreizigers tijdens de maandagochtendspits. Omdat het die ochtend had gesneeuwd en er door het ongeval veel treinreizigers alsnog voor vervoer per auto kozen raakte ook het wegverkeer ontregeld. Aan het eind van de ochtend normaliseerde de situatie weer.

Een dag na het ongeval meldde de kentekenhouder van het voertuig zich bij de politie. Na een verhoor bleek dat deze 36-jarige Sittardenaar niets met het ongeval van doen had. Hij had de auto slechts op naam staan. De bestuurder van het voertuig was sinds het ongeval spoorloos.

Een eerste onderzoek wees erop dat het voertuig op de spoorwegovergang aan de Topskoulweg waarschijnlijk was geslipt en daardoor op het spoor terechtgekomen. Maar dit kan nog niet met zekerheid worden gezegd volgens de politiewoordvoerder. De politie hoopt nu te achterhalen wat er precies is gebeurd. De 40-jarige Sittardenaar wordt verdacht van het opzettelijke veroorzaken van gevaar voor het treinverkeer. © BON/tekst en foto’s: John Peters

Provincie:
Tag(s):