zondag, 5. juni 2005 - 15:16

Verslaafd aan de Franse Pot

Alblasserdam

Wie eenmaal met Emile Henry heeft gebakken kan het bevestigen. Hierna nooit meer een ander. Want met Emile Henry kan rustig alles in de pan worden gehakt, de vrolijke kleurling kan moeiteloos vanuit de diepvries in de oven (van –20 naar +250 graden) en is tegen een stootje bestand. Emile wordt er niet warm of koud van en geeft geen barst..

Kenners weten het, we hebben het hier over een bijzonder soort schalen en aardewerk pannen. Eigenlijk van aardewerk, maar door bijzondere grondstoffen en een speciaal vervaardigingprocédé heeft Emile Henry de eigenschappen van keramiek. En zelfs meer. Helemaal nu. Want hoewel de raskok zich geen verbetering kon denken, kan Emile Henry dat wel. Het bedrijf claimt het product nog verder te hebben verbeterd waardoor het een nog langer leven is beschoren. Fijn is ook het gegeven dat gerechten lang warm blijven in de schalen. Lasagne, jachtschotel of ratatouille blijft lekker warm terwijl het voorgerecht met alle aandacht wordt genuttigd.

Uitgebreid is het aantal kleuren. Nederland moest het aanvankelijk met enkel wit en blauw doen. Nu wordt het scala uitgebreid met de Franse warme kleuren van het platteland. Waarbij meteen de nieuwe Franse kleuren op de Nederlandse dis worden opgediend. Zo is er keuze uit okergeel, mosgroen, kersen- en wijnrood, kobalt- en azuurblauw, zandtint en wit. In ambachtelijke kleuren zijn er authentiek rood, groen en honing. Kortom, voor iedere gedekte tafel een passende kleurstelling. Emile Henry staat namelijk mooi op het keukenblad, maar minstens zo mooi op tafel.

Het assortiment dekt de hele tafel en een deel van de keuken. Zo zijn er bakvormen voor taarten, quiches, ragout en tal van ovenschalen en braadsledes. In bijzondere items zijn er bijvoorbeeld slakkenpannetjes, caquelons voor de kaasfondue en Tajines voor Marokkaanse schotels. Maar ook water- en wijnkannen, soepkommen en complete koffie- en theeserviezen zijn voorhanden. Evenals de genoemde aardewerkpannen. Dekschalen zijn niet nodig want alles wat bereid is in Emile Henry staat meteen aangekleed op tafel. Bijzonder is dat gerechten in de schalen kunnen worden gesneden zonder dat deze krassen. Dat de ijskoude schalen zo in de warme oven kunnen en na gebruik desgewenst in de vaatwasser. Gemak dient de mens en Emile Henry staat voor puur gemak bij koken en bakken.

Advies verkoopprijs: kleine schaal al v.a. € 3,75.
Verkoop- en productinfo: Interhal Benelux, tel: +31 (0) 78 69.929.90 of kijk op www.interhal
Categorie:
Tag(s):