vrijdag, 4. november 2005 - 8:42

Verstappen goed op weg in vrije trainingen

Jos Verstappen heeft zijn goede prestaties in de eerste vrije training vandaag een mooi vervolg kunnen geven, en deed er zelfs een schepje bovenop. Werd Verstappen in de eerste vrije training nog zesde, ditmaal was de Nederlander nog hoger te vinden op de ranglijst met een knappe vierde plaats. Nicolas Lapierre loodste Frankrijk ditmaal naar de eerste plaats met een tijd van 1.21.037.

Nelson Piquet Jr moest zijn koppositie van eerder vandaag overgeven aan Frankrijk, Brazilië eindigde vandaag als tweede. Zwitserland sloot goed aan en mocht zich in de vorm van Neel Jani als derde laten noteren, gevolgd door de Oranje wagen van Verstappen die met een tijd van 1.21.882 vierde werd.

Mexico kon het goede resultaat van de eerste vrije training, waarin het tweede werd, geen vervolg geven en moest het vandaag doen met ‘slechts’ een vijfde positie. Nieuw Zeeland deed een stapje achteruit en eindigde de dag als zesde. Teleurstellende blikken kwamen er ook vanuit het Britse kamp, waar Robbie Kerr voor Engeland een 13e tijd neerzette. Italië maakte het eveneens te bont door als laatste te eindigen in de tweede en tevens laatste vrije training op de vrijdag.

Morgen zal voorafgaand aan de kwalificatie nogmaals een vrije trainingsessie worden ingelast waarin de nodige aanpassingen gemaakt kunnen worden.
Categorie:
Tag(s):