woensdag, 23. maart 2005 - 17:01

Verstappen onder de indruk van sfeer in Champcar

Afgelopen maandag is Jos Verstappen vertrokken richting het circuit van Sebring, waar alle Champcar teams vandaag gaan testen. Hij heeft de voorbereiding bijgewoond van het HVM Racing (Hola Viva Mexico) team waarvoor hij vandaag en morgen gaat testen. Het zullen voor hem zijn eerste ronden worden in een Champcar en op het circuit van Sebring.

Verstappen liet weten onder de indruk te zijn van de sfeer en kameraadschap in de Champcar. Op zijn website laat hij weten: “Het is minder afstandelijk dan de Formule 1. Iedereen praat met elkaar, lekker gewoon, geen formele toestanden. Het is een totaal ander decor dan wat we gewend zijn. Geen pitboxen maar gewoon van die grote team vrachtwagens waar tenten tegenaan zijn gebouwd.� En over de wagen: “Ik heb met de engineers de circuitdata doorgenomen en we hadden nog wat ‘fine-tuning’ te doen aan de auto. Het stoeltje is gisteren geschuimd maar er is altijd nog wel wat te vijlen om de zit optimaal te maken. En dat geldt ook voor de stuurpositie die wat bijgesteld is en de pedalen. Het zijn fracties maar wel erg belangrijk voor een ideale zitpositie.�

De test in de Champcar zal Verstappen's eerste test op internationaal niveau zijn sinds zijn laatste Formule 1 Grand Prix voor Minardi in 2003. Als de test goed verloopt zal weinig een contract met het team in de weg staan. Het team staat bekend als een subtopper en heeft de Mexicaan Mario Dominguez al onder contract staan. Over drie weken begint het seizoen op het stratencircuit van Long Beach.
Categorie:
Tag(s):