vrijdag, 18. november 2005 - 8:48

Verstappen snelste na eerste training

Jos Verstappen heeft vandaag zijn visitekaartje afgegeven tijdens de eerste vrije training op het circuit van Sepang in Maleisië. Verstappen reed vanmorgen de snelste tijd voor het Nederlandse team onder de hete omstandigheden die Maleisië kenmerken.

De Nederlander was onder andere Nelson Piquet Jr voor het team van Brazilië en Alexandre Premat van Frankrijk net iets te snel af met een tijd van 1.56.342.

Verstappen kon zijn ervaring goed gebruiken om de snelste tijd neer te zetten. Samen met Alex Yoong van het Maleisische team en Ralph Firman van het Ierse team is Verstappen de enigse die met eenzitters reeds op het circuit heeft geracet. Helaas mag Yoong zijn kunsten pas later vandaag vertonen, aangezien Fairuz Fauzy het in de eerste vrije training mocht proberen voor zijn thuispubliek. Voor Firman betaalde zijn ervaring zich ook uit, de Ier reed een knappe derde tijd, achter Nelson Piquet Jr die tweede werd.

Frankrijk sloot zich aan bij de eerste drie rijders en moest het dit maal met een vierde tijd doen. De leider in het kampioenschap zat met een tijd van 1.56.917 niet ver naast de tijd van Nederland. Het Britse team heeft nog wat genoeg werk te verrichten, wil het een rol van betekenis spelen in de race van zondag. Robbie Kerr reed een matige 12e tijd. Ook de Amerikanen stelden enigszins teleur. Bryan Herta die niet de minste is, reed een 14e tijd.
Categorie:
Tag(s):