zaterdag, 19. november 2005 - 11:18

Verstappen wederom superieur in 3e vrije training

De kwalificatiesessie die later vandaag verreden zal worden kon wel eens uitlopen op een ware thriller, als we de verschillende vrije trainingsessies van vandaag en donderdag naast elkaar leggen. Ook op de vrijdag bleek Jos Verstappen wederom de allersnelste met een tijd van 1.55.193, nadat de Nederlander zich donderdag ook bovenaan de ranglijst begaf.

De snelle tijden van het Nederlandse team zullen een beloning zijn voor het harde werken, echter koopt men er tot dusver nog niets voor helaas. Tijdens de kwalificatie zal het moeten gebeuren, alleen dan weet het Nederlandse team waar het echt staat.

Alle teams hebben vandaag de beschikking gekregen over drie setjes Cooper-banden. Reden voor sommige teams om zich tijdens de laatste vrije training van vandaag in te houden, en de banden te sparen voor de kwalificatie. Aangezien een aantal landen zich toch nieuwe banden liet aanmeten, wisten een aantal landen als een duveltje uit een doosje naar voren te kruipen. Zo reden Pakistan en China een nette tweede en derde tijd, gevolgd door respectievelijk Zuid Afrika, Nieuw Zeeland en India.

Pas op de achtste plaats vinden we Duitsland, met een tijd van 1.56.999. Het team van Brazilië bevond zich vandaag in het niemandsland, Nelson Piquet Jr kwam niet verder dan een 21e positie. Echter is dit slechts een vertekend beeld, tijdens de kwalificatie zullen de teams pas echt goed van start gaan met een vers setje banden.
Categorie:
Tag(s):