maandag, 7. november 2005 - 13:24

Vertrek Pienaar bij Ajax definitief

De kogel is door de kerk. Steven Pienaar verlaat Ajax na dit seizoen defintief. De Zuid-Afrikaan is van de zomer einde contract en zal geen nieuwe verbintenis in Amsterdam ondertekenen. Dat laat Pienaars zaakwaarnemer, Rob Moore, aan De Gelderlander weten.

Het Ajax-bestuur is inmiddels op de hoogte gebracht. "We hebben afgelopen vrijdag met technisch directeur Martin van Geel gesproken'', aldus Moore. "Daarin hebben we de mededeling gedaan. We zijn al op zoek naar een nieuwe club. Er is interesse uit Duitsland, Engeland, Italië en Schotland. Deze week ga ik praten in Spanje.''

Het is alleen nog de vraag of Pienaar Ajax pas aan het einde van het seizoen de rug toekeert of dat hij al in de winterstop uit de ArenA zal vertrekken. Willen de Amsterdammers nog wat vangen voor de Zuid-Afrikaan, dan zullen ze hem in januari van de hand moeten doen. Zeker is in ieder geval dat Pienaar niet meer alle wedstrijden van Ajax zal spelen. De Zuid-Afrikaan speelt in januari en februari met zijn land om de Afrika Cup.

Club en speler waren lang in onderhandeling over een nieuwe overeenkomst, maar kwamen er maar niet uit. Het kamp Pienaar was niet te spreken over het financiële gedeelte van het aanbod, waar 'te weinig respect' uit zou spreken. Bovendien heeft Pienaar grote moeite met zijn rol in het elftal. Blind gebruikt hem vaak als rechtsbuiten, terwijl hij zelf de voorkeur geeft aan de positie van centrale middenvelder.

Pienaar staat sinds 2001 onder contract in Amsterdam. Hij speelde daarvoor bij Ajax Cape Town, de satellietclub van Ajax in Zuid-Afrika.
Categorie:
Tag(s):