woensdag, 11. mei 2005 - 12:13

Verwarde man springt

Amsterdam

Dinsdagavond rond vijf over zeven is een 43-jarige verwarde man bij een poging tot zelfmoord van zes hoog naar beneden gesprongen. Dit gebeurde bij een flat aan Boutenburg in Amsterdam-Osdorp. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht, hij is zwaargewond en heeft de nodige botbreuken opgelopen. Bij de meldkamer van de politie kwam een telefoontje binnen van een man die zeer verward was.

Toen politiemensen bij een woning aan Boutenburg arriveerden bleek direct dat de man in een ernstige crisis verkeerde. Een familielid van de bewuste man was hierbij aanwezig. Duidelijk werd gemaakt dat de man van plan was om van zes hoog te gaan springen.

Toen de politiemensen dit wilden voorkomen kwam het tot een worsteling. Om de man onder controle te krijgen probeerde men de handboeien om te doen. Dit lukte maar bij een hand, de man wist zich los te rukken en naar het balkon te vluchten.

Vanaf het balkon dook de man over de reling en kwam op een garagedak terecht. Het slachtoffer werd direct eerste hulp verleend waarna ambulancepersoneel zich over hem ontfermde. De rijksrecherche heeft deze zaak in behandeling.
Provincie:
Tag(s):