woensdag, 16. november 2005 - 18:22

Vier aanrijdingen, drie gewonden op A28

Groningen/Haren

Bij vier aanrijdingen op de A28 tussen de afslag Groningen-Zuid en Haren zijn dinsdagmorgen drie gewonden gevallen. De eerste aanrijding was een eenzijdig ongeval. Een 26-jarige automobilist uit Harkstede reed op de linker weghelft en moest plotseling remmen in verband met stilstaand verkeer. Om een aanrijding te voorkomen, week hij uit naar rechts en verloor de macht over het stuur. Hij kwam tegen de vangrail tot stilstand. Zijn auto raakte flink beschadigd en werd afgesleept. Door deze aanrijding ontstond een file. Vervolgens ontstond nog een aanrijding, waarbij drie personen gewond raakten.

Een 30-jarige automobiliste uit Groningen botste op de linker weghelft op een 28-jarige automobilist uit Appingedam, die voor haar reed. Op de rechter weghelft remde een 45-jarige automobiliste uit Groningen en een 26-jarige automobiliste uit Groningen kon haar niet meer ontwijken. Door deze aanrijdingen botste de 30-jarige ook nog op de 26-jarige. Zij raakten beiden gewond. De 30-jarige is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar inzittende, een vrouw uit Eelde, en de 26-jarige vrouw zijn met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Hun auto’s liepen flinke schade op en werden afgesleept. Korte tijd later ontstond op het Julianaplein nog een aanrijding met alleen blikschade. In totaal waren negen voertuigen betrokken bij de aanrijdingen. Rond 10 uur was de weg weer vrij.
Provincie:
Tag(s):