woensdag, 22. juni 2005 - 18:01

Vier kilo hasj in theehuis

Haarlem

Woensdagmiddag heeft een politiehond ruim vier kilo hasj gevonden in koffieshop 2000 en de bijbehorende bovenwoning in de Kleine Houtstraat. Zaterdag 18 juni bezochten politiemensen de zaak omdat er informatie was binnengekomen dat er in drugs werd gehandeld. De agenten troffen zaterdag ruim een half ons hasj aan en hebben dit toen in beslag genomen.

Toen de agenten vandaag, woensdag, terugkeerden om de zaken af te handelen en een verklaring op te nemen van de 46-jarige eigenaar, troffen ze weer hasj aan. Er is toen met behulp van een hond naar meer drugs gezocht. De hond trof op diverse plaatsen in de zaak en de bovenwoning waar de eigenaar woont ruim vier kilo hasj aan. Daarbij is ook een geldbedrag van ongeveer 15.000 Euro aangetroffen. De hasj was zorgvuldig verstopt maar werd door de hond toch gevonden. Alles is in beslag genomen en tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

De koffieshop staat niet op de lijst van aangewezen coffieshops in Haarlem waar de verkoop van softdrugs wordt gedoogd. In de vergunning staat ook aangegeven dat er geen alcohol mag worden geschonken. Het bedrijf heeft daarom officieel slechts de status van een theehuis. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):