dinsdag, 29. maart 2005 - 19:11

Vier Maserati´s MC12 in FIA GT kampioenschap

Dordrecht

Bij de officiële presentatie van het internationale FIA GT kampioenschap heeft Claudio Berro, Directeur van Maserati Corse, het raceprogramma voor het seizoen 2005 bekendgemaakt. Zoals reeds bekend zal Maserati Corse een MC12 met startnummer 35 inschrijven in de ALMS series in Noord Amerika.

Deze auto zal worden gereden door Andrea Bertolini, Fabrizio De Simone en Fabio Babini (de laatste alleen tijdens de lange afstandsraces). Maserati Corse zal worden bijgestaan door belangrijke partners zoals Pirelli en Risi Competizione.

Twee privé-teams, ieder met twee MC12’s, zullen deelnemen aan het FIA GT kampioenschap. Het Vitaphone Racing Team schrijft met startnummer 9 het Duitse Koppel Michael Bartels en Timo Scheider in, terwijl de Italianen Fabio Babini en Thomas Biagi de auto met nummer 10 zullen besturen. Het Duitse team zette tijdens de testsessie op Monza afgelopen week de snelste tijd op de klokken.

Het tweede privé team, JMB Racing, komt uit Monaco. Met de nummers 15 en 16 op de flanken heeft dit team Andrea Bertolini, Philippe Peter en Karl Wendlinger gecontracteerd. De vierde rijder moet nog worden bekendgemaakt, waarna de teamsamenstelling zal worden gevormd. De wedstrijdauto’s zullen deze week worden afgeleverd.

Daarnaast zal het team Racing Box een MC12 in zetten in het Italiaanse GT Kampioenschap. Met regerende kampioenen Piergiuseppe Perazzini en Gabriele Matteuzzi aan het stuur.

Het andere autosportprogramma heeft betrekking op de ‘gentleman drivers’ die deel zullen nemen aan de Trofeo Vodafone Maserati Europa, die zijn derde jaar in gaat. Voor dit jaar is een nieuwe auto ontwikkeld, de Trofeo GranSport, een auto die direct is afgeleid van de standaardversie. De wedstrijduitvoering is echter lichter en levert betere prestaties dan zijn voorganger. Voor de Trofeo Brasile zal een gemodificeerde 2004 versie worden ingezet.

Een aantal Trofeo Lights zullen door privé-teams in de Italiaanse GT kampioenschappen en in het US Grand Am worden ingezet.

Pirelli is Maserati’s belangrijkste partner bij al haar autosportactiviteiten. De MC12 waarmee wordt deelgenomen aan het ALMS kampioenschap zal zijn voorzien van Racing P Zero Pirelli banden. Deze worden exclusief voor het FIA GT kampioenschap gebruikt. De samenwerking is een duidelijk bewijs van de succesvolle relatie tussen Maserati en Pirelli.

©BON/Sjaak Bron:Maserati PR support for Benelux
Categorie:
Tag(s):