donderdag, 24. november 2005 - 13:32

Vier stenengooiers aangehouden

Wezep

De politie heeft deze week vier verdachten aangehouden voor het met stenen bekogelen van een passerende trein. Het incident deed zich op 25 oktober j.l. voor op het station van Wezep en de machinist raakte hierbij gewond door rondvliegende glassplinters. De aangehouden verdachten uit Wezep en Hattemerbroek hebben over hun aandeel een verklaring afgelegd. Twee van hen worden vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen.

Op dinsdag 25 oktober 2005, omstreeks 19.00 uur, werd op het NS station van Wezep een trein bekogeld met stenen. Eén steen werd door een zijruit van de cabine van de machinist gegooid. De man raakte aan een oog gewond en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

Het incident zorgde voor de nodige beroering zowel onder spoorwegpersoneel als onder reizigers. Rechercheurs van het team Elburg/Oldebroek en het Korps Landelijke Politiediensten, afdeling Spoorwegpolitie zijn direct een uitgebreid onderzoek gestart.

Naar aanleiding van verschillende oproepen in zowel de plaatselijke, regionale en de landelijke media meldden zich een aantal getuigen. Mede aan de hand van getuigenverklaringen en onderzoek door de rechercheurs werden op dinsdag 22 november 2005 vier verdachten aangehouden in de leeftijd van 16 en 19 jaar. Drie verdachten waren afkomstig uit Wezep en één uit Hattemerbroek.

Tijdens het verhoor bekenden alle verdachten met stenen te hebben gegooid. Eén van de verdachten bekende voorafgaand aan het stenen gooien een wachthokje (ABRI) te hebben vernield.

De twee 16 jarige verdachten worden vrijdag a.s. voorgeleid voor de Rechter-commissaris. De twee 19 jarige verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt. De machinist van de trein heeft inmiddels zijn werk kunnen hervatten.
Provincie:
Tag(s):