zondag, 6. maart 2005 - 1:08

Vier varkens op laffe manier gedumpt

Deurningen

Op een akker bij het Twentse dorpje Deurningen heeft iemand vier overtollige varkens op een wel heel laffe manier kwijt proberen te raken. In een soort veewagentje stonden vrijdag de hele dag al vier varkens midden op een akker.
<BR>Een hele rij van instanties moest vervolgens uitrukken om de dieren te onderzoeken en af te voeren. De oormerken waren verdwenen en het kenteken van de veewagen bleek niet meer geldig, de eigenaar wil duidelijk onvindbaar blijven.

De AID, de gemeente Dinkelland, de Voedsel en Warenautotiteit, crisisdienst dierziektebestrijding en tenslotte de Rijksdienst voor keuring van vee en vlees werden allemaal gealarmeerd en moesten uitrukken. De varkens werden onderzocht op ziektes en daarna afgevoerd voor destructie. De aanhangwagen is ook nog ontsmet. De politie probeert de eigenaar te achterhalen maar die wil door zijn goed voorbereide actie blijkbaar niet gepakt worden en heeft op deze wel erg onmenselijke en laffe manier zich van zijn blijkbaar overbodige varkens ontdaan.
© BON/tekst:Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):