zondag, 18. december 2005 - 11:54

Viertal rijdt uit angst letterlijk politiebureau binnen

Venlo

Het politiebureau aan de Rijnbeekstraat in Venlo is zondagochtend rond 3:30 uur geramd door een personenauto. Hierdoor raakte de hoofdingang flink beschadigd. De politie heeft de vier inzittenden van het voertuig, een 22-jarige jongen uit Blerick en drie jongens uit Venlo (20, 22 en 23 jaar), aangehouden. Korte tijd later volgde nog drie aanhoudingen.

De vier inzittenden van het voertuig voelden zich bedreigd na een conflict eerder op de avond, laat politiewoordvoerster Mols weten. In het centrum van Venlo raakte de 22-jarige Venlonaar betrokken bij een vechtpartij met twee andere mannen uit Venlo (21 en 22 jaar). Een oud conflict lag aan de matpartij ten grondslag. Vervolgens gingen de vier samen met een 20-jarige Blericknaar verhaal halen bij aan van de mannen van de tegenpartij aan de Jupiterstraat. Hier ontstond opnieuw ruzie, waarbij ook de vader van de 21-jarige Venlonaar betrokken was.

Voor de vier was dit aanleiding om in hun auto te vluchten en rechtstreeks naar het politiebureau te rijden. Zij zagen dit als veilige haven en ‘parkeerde’ de wagen in de voorpui van het bureau aan de Rijnbeekstraat. Ze werden op dat moment door de 44-jarige vader achtervolgd.

De politie heeft beide auto’s in beslaggenomen. De schade aan de hoofdingang zal worden verhaald op de bestuurder, laat de politie weten.
Provincie:
Tag(s):