dinsdag, 26. juli 2005 - 13:10

Vijf mannen laten dode man achter

Breda

Dinsdagmorgen omstreeks 5.15 uur zag een alerte krantenbezorger op een oprit aan de Molengracht een man liggen. De krantenbezorger bedacht zich niet en wilde direct de hulpdiensten inschakelen. Hij wist aan de Claudius Prinsenlaan de aandacht te trekken van een passerende politiesurveillance, die direct ter plaatse ging en constateerde dat de man niet meer in leven was.De krantenbezorger bedacht zich niet en wilde direct de hulpdiensten inschakelen. Hij wist aan de Claudius Prinsenlaan de aandacht te trekken van een passerende politiesurveillance, die direct ter plaatse ging en constateerde dat de man niet meer in leven was.

Omdat de politie er rekening mee houdt dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen, heeft de politie direct een onderzoek opgestart. In de kleding van de 58-jarige man werden identiteitspapieren aangetroffen. Uit het onderzoek is gebleken dat het gaat om een 58-jarige man met de Engelse nationaliteit. Nadere gegevens over zijn huidige woon- of verblijfplaats heeft de politie nog niet. Ook de nabestaanden van de man zijn derhalve nog niet van het overlijden op de hoogte gesteld.

Politiemensen van de technische recherche hebben ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. In de loop van de dag zullen hun bevindingen worden uitgebreid met de uitslag van de lijkschouw. Over de oorzaak van de verwondingen bestaat momenteel nog geen duidelijkheid.

De politie heeft een Team Grootschalig Onderzoek opgericht, waarin momenteel zo’n 25 politiemensen werkzaam zijn.

Dinsdagmiddag en –avond hebben zich bij het politiebureau in totaal 5 mannen gemeld, die tegenover de rechercheurs hebben verklaard dat zij het stoffelijk overschot vanmorgen op de bewuste plaats hebben achtergelaten. De mannen, die allen woonachtig zijn in West-Brabant, zijn door de politie direct aangehouden en in verzekering gesteld.
Over de identiteit van het dodelijke slachtoffer van maandag is inmiddels ook meer bekend. © BON
Provincie:
Tag(s):