woensdag, 6. juli 2005 - 10:56

Vijf verdachte mishandelingen Alphen aangehouden

Den Haag/Alphen aan den Rijn

De Politie Hollands Midden heeft sinds eind mei vijf verdachten aangehouden die ervan worden verdacht zeven mensen op straat in Alphen aan den Rijn zonder aanleiding in elkaar te hebben geslagen. De verdachten, jongeren tussen de 16 en 20 jaar uit Alphen, Ter Aar, Mijdrecht en Nieuwveen, zouden de slachtoffers hebben geslagen met onder andere honkbalknuppels. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend gemaakt.

De mishandelingen vonden in de maanden april en mei allemaal in Alphen aan den rijn plaats, waar de verdachten de slachtoffers zonder enige duidelijke aanleiding in elkaar sloegen. In totaal zijn zeven mannen uit Mijdrecht, Uithoorn, Zevenhoven en Alphen aan den Rijn het slachtoffer geworden.

De politie kwam de verdachten op het spoor op basis van een signalement. Bij huiszoekingen trof de politie in de woning van de oudste verdachte werden een groot aantal slagwapens, twee bivakmutsen en een nepvuurwapen aan.

Vier verdachten zitten nog vast, de vijfde verdachte, de 19-jarige jongen uit Mijdrecht, is door de rechter-commissaris niet in bewaring gesteld. Hij zal zich net als de anderen te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

©BON
Provincie:
Tag(s):