vrijdag, 4. november 2005 - 21:41

Vijf verdachten plegen ruim 150 misdrijven

Oosterhout

Het gaat om een 35-jarige vrouw, een 36-jarige man, een 57-jarige man, een 45-jarige man en een 20-jarige man, allen afkomstig uit Oosterhout. Het vijftal pleegde de feiten tussen april en oktober van dit jaar, hoofdzakelijk in Oosterhout. De rechercheurs startten het onderzoek nadat ze medio augustus al eens twee verdachten van diefstal van een fiets. Dit tweetal, een 26-jarige man uit Made en een 17-jarige Oosterhoutse zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd er toen van verdacht op woensdagmiddag 10 augustus een fiets te hebben weggenomen die voor een tandartsenpraktijk aan de Hildebrandlaan stond. Getuigen hadden gezien dat de twee de fiets meenamen naar een woning in de Van Veldekestraat en waarschuwden de politie. Agenten troffen in één van de slaapkamers van de woning de gestolen fiets aan.

Omdat de politie het vermoeden had dat de twee in opdracht van anderen goederen wegnamen, stelden ze een uitgebreid onderzoek in. Dit onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van vier verdachten op maandag 31 oktober en de aanhouding van de vijfde verdachte (de 20-jarige Oosterhouter) op donderdag 3 november.

De verdachte hebben inmiddels allemaal een aantal zaken bekend. In totaal komt het aantal opgeloste zaken rond de 150 uit. In de woningen van de verdachten trof de politie fietsen, bromfietsen en delen ervan aan. Andere onderdelen van de buit ontbreken. Alle verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Hen wordt onder andere diefstal en heling ten laste gelegd.
Provincie:
Tag(s):