maandag, 18. april 2005 - 19:27

Vijfde keer Big Brother

De tv-zender die John de Mol augustus dit jaar begint, betekent ook de terugkeer van Big Brother op de Nederlandse televisie. Komend najaar zal een vijfde serie van dit programma ruim honderd dagen lang te zien zijn op het nieuwe station zo meldt het ANP.

Het nieuwe Big Brother-huis wordt in Aalsmeer gebouwd, aldus een woordvoerder van Talpa, het bedrijf van De Mol. Vanaf maandag kunnen kandidaten zich aanmelden als deelnemer aan de realityshow.

De nieuwe Big Brother borduurt voort op de aanvankelijke opzet: twaalf bewoners, opgesloten in een huis. Hoe reageren zij op elkaar? Wie wordt genomineerd en wie wordt weggestemd? De kijker bepaalt dat. Maar de serie van 2005 bevat nadrukkelijk ook nieuwe elementen. Volgens de zegsman staan er voor de deelnemers soms verrassingen op stapel. De bijna honderd series die tot op heden over heel de wereld zijn uitgezonden, dienen daarbij als inspiratiebron.

Sinds de eerste serie in het najaar van 1999 in Nederland, veroverde Big Brother de wereld. Terwijl Amerika de komende zomer toe is aan serie zes, lijkt de opmars van het programma in Azië nog maar net begonnen te zijn: deze maand begint Big Brother bijvoorbeeld in Thailand. In totaal is het programma dan in 31 landen te zien of te zien geweest. © BON / Miranda van der Sloot
Categorie:
Tag(s):