maandag, 11. juli 2005 - 12:31

Vijftal bedreigt gezin in achtertuin

Zwolle

Ben je nog wel veilig in je eigen tuin? Die vraag zullen een vader en zijn beide 18-jarige zoons zich dit weekend meerdere keren hebben gesteld, nadat een vijftal jongeren dit gezin in hun achtertuin hebben bedreigd, geslagen en voor veel onrust hebben gezorgd.

Het trieste scenario van zinloos geweld begon afgelopen vrijdagmiddag. De twee broers fietsten naar huis toen zij door een groep van vijf jongeren werden achtervolgd. Het was niet de eerste keer dat de broers door een aantal van die vijf werden lastig gevallen. Zo ook op deze middag, maar dit keer dreigde het pesten te escaleren. De broers vluchtten als het ware naar huis waar zij veilig dachten te zijn. Het vijftal staakte de achtervolging echter niet waarop de vader van de beide jongens de politie inschakelde.

Ook pakte hij een van de jongeren vast in de hoop dat de politie snel ter plekke zou zijn om de groep te arresteren. Dat was het moment waarop de agressie zich tegen de vader keerde. Hij kreeg klappen en werd met de dood bedreigd waarna het vijftal er als een speer vandoor ging. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen. Maar de schrik zit er goed in, want wat moet je doen als je eigen huis zelfs niet meer veilig is voor de terreur van dit soort groepen?

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):