maandag, 24. januari 2005 - 15:50

Vijftig delinquenten weer aan het werk

Wezep

Vijftig jeugdige delinquenten van de Glen Mills School in Wezep hebben via een project in samenwerking met MKB Nederland een baan gekregen. MKB voorzitter
<BR>L. Hermans en directeur van de Hoenderloo groep - waar de school onder valt -
<BR>H. Nieukerke maakten dat maandag bekend.

De jongeren zijn op de Glen Mills School gekomen nadat ze een zwaar misdrijf hadden begaan. De school biedt ze een speciale begeleidings- en behandelingsvorm naar Amerikaans voorbeeld. Op de Glen Mills School zitten uitsluitend jongens van 14 jaar en ouder die in bendeverband actief waren en in groepsverband delinquent gedrag vertoonden. Het systeem sluit aan bij de belevingswereld van de jongens. Groepsgedrag en hiërarchie spelen een belangrijke rol.

Het project met MKB Nederland is in 2003 opgericht om vacatures op te vullen bij midden- en kleinbedrijven. Door de jongeren een baan te geven krijgen ze een zinvolle dagbesteding en dat kan een terugval in het criminele circuit voorkomen. Via MKB Nederland worden de jongeren aan een passende baan geholpen. Een makelaar zorgt voor de huisvesting van de jeugdigen, terwijl een medewerker van de Glen Mills School ze begeleidt in de beginfase. In 2006 moeten 100 jongeren aan een baan geholpen zijn.

De Glen Mills School was vorig jaar het onderwerp in de film Cool! van Theo van Gogh.

© BON
Provincie:
Tag(s):