woensdag, 23. maart 2005 - 10:44

Villeneuve heeft weinig vertrouwen

De slechte prestaties van Jacques Villeneuve in de eerste twee Grand Prix heeft te maken met zijn gebrek aan vertrouwen in de Sauber C24, volgens zijn manager Graig Pollock.

Villeneuve spinde uit de wedstrijd in Maleisië en is tot dusver nog altijd langzamer dan zijn teamgenoot Felipe Massa. De slechte prestaties van Villeneuve zijn meteen stof tot geruchten en er wordt dan ook druk gespeculeerd dat Villeneuve zijn plek bij Sauber zou gaan verliezen.

"Eigenlijk is het heel simpel", zegt Pollock. "Toen Jacques voor het eerst in een Formule 1 auto stapte was hij na tien ronden al sneller dan David Coulthard. Maar nu is die 100 procent vertrouwen er niet omdat Jacques zich niet prettig voelt met de afstelling."

"Hij komt testkilometers te kort en kan maar 85 procent van zijn kunnen tonen. Jacques weet dat Sauber een goed team is en hij heeft heel veel ervaring met Grand Prix auto's. Maar het vertrouwen is er nog niet", aldus Pollock.

Villeneuve legde uit na de race in Maleisië dat hij moeilijk kan wennen aan het remmen met de C24. "Het is niet enkel die bocht", zegt hij nadat hij eraf gespind was. "Ik blokkeerde constant het voorwiel en als ik wat agressiever wilde gaan rijden dan blokkeerde ik ook de achterwielen, dus ik weet niet zo goed wat te doen nu. Ik heb een zeer moeilijke tijd met deze auto."
Categorie:
Tag(s):