woensdag, 9. november 2005 - 16:15

Virtueel Demoweekend in het Militaire Luchtvaart Museum

Soesterberg

Op 12 en 13 november aanstaande organiseert het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg een Virtueel Demoweekend. Tijdens dit weekend wordt een aantal bezoekers de unieke gelegenheid geboden om een virtuele vlucht te maken in een echte F-16 cockpit. Ook zullen leden van het virtuele 322 Squadron historische vluchten tonen die op een groot scherm worden geprojecteerd.

Op zaterdag 12 en zondag 13 november aanstaande vindt in het Militaire Luchtvaart Museum het Virtueel Demoweekend plaats. Gedurende één weekend per jaar wordt een gevarieerd programma geboden dat volledig in het teken staat van het fenomeen ´militaire, historische en hedendaagse virtuele vluchten´. Tijdens dit Demoweekend kunnen bezoekers niet alleen kennis maken met de wereld van het virtuele vliegen, maar mogen ze ook zelf plaatsnemen in één van de opgestelde F-16 cockpits van het museum. Medewerkers van het Militaire Luchtvaart Museum geven uitleg over de instrumenten in de cockpit en de besturing van de F-16 waarna het virtuele luchtruim verkend kan worden.

Naast zelf vliegen kunnen bezoekers in de Snijdershal kennis maken met het ´322 demoteam´ van de Vliegbasis Leeuwarden. Historische virtuele vluchten worden uitgevoerd door leden van het legendarische virtuele 322 Dutch Spitfire Squadron RAF. Zij zullen hun behendigheid op de PC tonen en het tegen elkaar opnemen in hun virtuele cockpits. In de filmzaal wordt de film ´322 Squadron: Nederlandse Spitfires onder Engelse vlag´ getoond, met unieke filmbeelden geschoten door de 322-vlieger Frans Van Eijk († 14-02-1945).
Provincie:
Tag(s):