woensdag, 2. november 2005 - 23:22

Vissers betrapt met illegale netten

De Waterpolitie heeft dinsdagmorgen op het IJsselmeer twee beroepsvissers bekeurd voor het vissen met ondermaatse staande netten. Met de netten werd gevist op baars en snoekbaars. 83 netten met een totale lengte van ongeveer 8 kilometer zijn in beslag genomen.

Maandagavond trof de Waterpolitie in het IJsselmeer ten noorden van Enkhuizen een aantal staande netten aan. De agenten zagen dat een aantal van de gecontroleerde netten niet aan de wettelijke maaswijdte van 101 millimeter voldeed.

Tot de duisternis waren al 12 illegale netten boven water gehaald. Omdat de Waterpolitie vermoedde dat er nog meer illegale netten waren keerde men dinsdagochtend in alle vroegte weer terug op het IJsselmeer. Ze troffen op de bewuste plaats twee IJsselmeerkotters aan.

De Waterpolitie, versterkt met enkele leden van het ‘Visstroperijteam Friesland’, gingen aan boord lieten de bemanning van de schepen alle netten boven water halen. In totaal werden 190 staande netten met een totale lengte van ongeveer 18 kilometer boven water gehaald. Na meting werd geconstateerd dat 83 netten niet aan de wettelijke maaswijdte voldeed. Deze netten zijn in beslag genomen.

Tegen beide vissers is proces-verbaal opgemaakt voor het vissen met ondermaatse netten en het vissen met netten die niet voorzien waren van de vereiste visserijmerken. De Officier van Justitie zal later besluiten wat er met de netten zal gebeuren. De nieuwwaarde van de netten bedraagt ongeveer 16.000 euro.
Provincie:
Tag(s):